Sarokülők

Sarokülők

A nappali berendezése körültekintést kíván. Több funkció együttes elhelyezése egy térben mindig nagy kihívás, de szerencsére a modern, térbe fordítható sarokülőkkel könnyebb a helyzetre jó megoldást találni. Ha nem jön be az eredeti elgondolás, bármikor átrendezheti a teret.

A sarokba illeszkedő fekvőfoteles ülőgarnitúrával a háromszemélyes kanapé egyik fele kényelmes pihenőhellyé varázsolható. Az L-alakú sarokkanapé viszont ívelt háttámlájának köszönhetően növeli az ülőhelyek számát. Ilyet érdemes választani, ha szereti a nagy társaságot.

Rendezés:

A lakások, házak lelke a konyha és a nappali. Az elmúlt évtizedek a nyitott terek elterjedésének kedveztek, elvétve találunk olyan új építésű házat, ahol a nappali nem egy légtérben van a konyha-étkező területtel. Valóban praktikus, ha a nappaliban játszó, heverésző családtagok látó- és hallótávolságban vannak, amíg a vacsora készül. A gyerekek sokszor az étkezőben vagy a konyhapulton készítik a leckéjüket, itt kézműveskednek, vagy a nappaliban tévéznek, közben pedig a szülők a felügyeletük mellett koncentrálhatnak más dolgokra is.

Időszakosan, pár nap erejéig, a karácsonyi töltött káposzta vagy rántott hús készítésekor okozhat gondot, hogy a lakásban ételszag terjed, de az elszívók erre is megoldást jelentenek. A hétköznapi konyhahasználat mellett az egy légterű nappali a legjobb megoldás a családi közösség számára. Itt lehet közösen készíteni a finom falatokat, segíteni a terítést, felügyelet mellett tévézni és játszani. Ehhez pedig egy jó nappali ülőgarnitúra elengedhetetlen.

Melyik a kedvenc sarokülője?

Áruházunkból az egész nappalit berendezheti. Többféle formájú sarokülőket, kanapékat, lábtartókat és puffokat is talál, amikkel minden alakú és nagyságú nappali berendezhető. A modern és a klasszikus stílusú ülőbútorok is megtalálhatók a kínálatban, hogy biztosan találjon kedvére valót. Választhat az ívelt háttámlás sarokülő vagy a fekvőfoteles kivitelű darabok közül. 

A sarokülő háttámlája követi az ülőfelületet, így egy-két fővel több foglalhat rajta helyet, mint az ugyanekkora szélességű kanapén. A fekvőfotelnek ezzel szemben nincs háttámlája, csak a karfa rész. Ez a kivitel inkább a kényelmesebb tévézéshez, heverészéshez ajánlott, a kisebb lakásokba is.

Válasszon harmonikus szín- és mintaválasztékból

Sarokülőink többféle kialakításban és színben kaphatók. Talál visszafogottabb és élénkebb színeket is. A szürke különböző árnyalatai, a fehér és a bézs mellett kék, narancs és napsárga ülőbútorok is vannak, amik a szoba fókuszpontjaként is megállják a helyüket. Kedvelt a különböző színek párosítása is, de az egyszínű bútorokat is ajánlott eltérő színű díszpárnákkal feldobni, amit később évszaktól függően cserélgetni lehet.

A magasított vagy alacsonyabb háttámlás kivitel kényelmes állítható fejtámasszal is kérhető. Egyes típusok széles karfája lerakóhelyként is funkcionálhat, míg a keskenyebb kartámasz kecsesebb, elegánsabb hatást kelt, akárcsak a lábakon álló kivitel. 

A kényelmes, sokszor díszvarrással dekorált hátpárnákkal kiegészített sarokülők tökéletes helykihasználást tesznek lehetővé. Mivel kitöltik a sarkot is, életre keltik a sokszor kihasználatlan zugokat, és a szoba sokkal tágasabbnak hat. Ideális megoldást nyújtanak a váratlanul betoppanó vendégek elszállásolására is. Többféle vasalat biztosítja számukra a kényelmes fekvőhelyet. Sőt, a tágas ágyneműtartót használhatjuk az ágynemű tárolására is, amikor nincs rá szükség.