Nappali

 

A nappali otthonunk szíve. Itt tartózkodunk, pihenünk, játszunk a legtöbbet, és ide hívjuk a vendégeinket is. Kényelmesnek és praktikusnak kell lennie, hogyha valaki belép, az első benyomása kellemes legyen.

A nappali kialakítása előtt át kell gondolnunk, hogyan tudjuk ezt a sok funkciót elhelyezni. A szoba berendezése során a helyiség alakjától és méretétől függően választhatunk kanapét, sarokülőt vagy heverőt, ha kisebb a lakás, szófát, fotelt, padot vagy puffot. Az elrendelésben csak a fantáziánk szab határt. Áruházunk mindezeket elérhető áron kínálja.

Rendezés:

Atala fotel

Raktáron
109.800 Ft

Azja kanapé

Raktáron
210.900 Ft

Bobi kanapé

Raktáron
175.300 Ft

Cherry fotel

Raktáron
104.800 Ft

Dakar fotel

Raktáron
119.500 Ft

Van néhány megszívlelendő szabály, ami megkönnyíti az igazán praktikus és modern nappali kialakítását. Kellemes komfortérzetet teremthetünk, ha számba veszünk minden időtöltést, aminek a nappali teret ad, és annak megfelelően rendezzük el a bútorokat. Fontos, hogy minden tevékenységhez saját megvilágítást adjunk, mert a központi fényforrás kevés.

Nagy térben is praktikusan

Egy vendégmarasztaló nappaliban elég hely van. Ha a szoba mérete engedi, osszuk két részre a helyiséget. Az egyikben lehet a szórakoztató központ, ahol a TV és a kanapé helyezkedik el, a másik részben pedig polcos szekrény és olvasósarok is kialakítható. A térelválasztáshoz használhat bútorokat. Egy nagy méretű U- vagy L-alakú sarokkanapé rövidebb oldala is segíthet elszeparálni a funkciókat. 

Jelölje ki a szoba fókuszpontját, ami a TV vagy a kandalló, esetleg egy szép fotó vagy poszter is lehet, ami vonzza a tekintetet. E köré építse fel a dekorációt kontrasztos színekkel és mintákkal. Elé kerül a kanapé, a szőnyeg, és kialakítható a közösségi tér. Tehet a másik oldalra fotelt, kiegészítő puffot vagy akár ülőpadot is. Székek és fotelek kerülhetnek a másik oldalra. 

Ha kicsi a nappali

Bármilyen alakú is a nappali, örök jó tanács, hogy sose toljuk a berendezést a falhoz. A szoba közepére helyezett dolgok érdekesebbek. Ha lehetőség van rá, tegyük a kanapét a faltól távolabb. Ezzel optikailag növelhető a rendelkezésre álló tér. 

Ha nem lehet anélkül közlekedni, hogy ne akadnánk bele a szőnyegbe vagy a bútorokba, próbáljuk meg úgy berendezni a helyet, hogy maradjon elegendő hely a szabad közlekedéshez. Ha a bútorok legalább a szoba egyik részében a helyiség közepe felé néznek, mindjárt nagyobb a tér illúziója.

Ne essünk túlzásba a méretekkel, válasszunk kisebb méretű kanapét. A szoba méreteihez nem illő méretű bútorok választása tipikus hiba a nappali berendezése során, amit sokan elkövetnek. A zsúfoltságot arányos darabokkal lehet csökkenteni. Egy kisebb nappaliba sokkal előnyösebb a kétszemélyes kanapé két hozzá illő puffal, amit még tárolásra is használhatunk. 

A nappali berendezése

A bútoroknak a lakás többi berendezésének stílusával is összhangban kell állniuk. Alacsony mennyezetű helyiségbe ne vásároljon sötét bútorokat, mert ez nyomasztó. Részesítse előnyben a világos vagy semleges színárnyalatú és egyenes vonalvezetésű vagy letisztult stílusú bútordarabokat. Függönyök, díszpárnák segítségével is sokat javíthat a szoba hangulatán. A magasra helyezett karnis is tágítja a teret. Lakástextilekből is válasszon világos színűt, amiket sűrűbben és olcsón tud cserélgetni az évszaknak megfelelően, anélkül, hogy a szoba alapdarabjai változnának.

Ha tetszettek ötleteink, nézzen körül a webáruházban. A hangulatos nappali szoba berendezése ugyanis soktényezős feladat. Mielőtt belekezdene, készítsen vázlatot, és próbáljon ki minél több lehetséges variációt oldalunkon, hogy a legjobb döntést hozhassa.