Konyha bútor ár

Ha valaki konyhát szeretne venni vagy csináltatni, lehet, hogy nem tudja eldönteni, hogy melyiket válassza a sok közül. Sokan zsigerből olcsóbbnak gondolják a kész termékeket, ami a vásárlás pillanatában lehet, hogy így is van. Érdemes azonban elgondolkodni az egyedi gyártású konyha előnyein, amik a következők:

  • Méretre készített konyhánál a hely maximális kihasználtságát lehet elérni, melynek előnyei nyilvánvalók. Nagyobb rakodó terület, esztétikusabb kialakítás.
  • A színvilág, anyag, minőség kiválasztása páratlan variációs lehetőségeket enged egy egyedi konyhánál. Ez nem mellékes szempont akkor amikor valaki 10-15-20 évre tervez egy konyhabútort.
  • A műszaki felszereltség tekintetében egy gyártott bútor sokkal nagyobb spektrum lehetőségeket biztosít, mint egy kereskedelemben kapható.
  • Tapasztalataim alapján az ár-érték aránya a gyártott bútornak jobb mint a kész termékeknek. Sőt, adott esetben akár olcsóbb is lehet egy egyedi bútor mint az áruházakban kaphatók.
  • Lehet, hogy akár 8 hetet is várni kell egy “kész” standard bútor kiszállítására, míg egy gyártatott bútor legrosszabb esetben is elkészül 6 hét alatt (fa frontok esetében), egyébként pedig 4 hét az elkészítés ideje.

Természetesen ki lehet fogni jó akciókat az áruházakban, és ha a pénztárcánk csak azt engedi meg magunknak akkor lehet, hogy a döntés egyértelműnek tűnik. Amit viszont ebben az esetben ajánlok: mindenképpen jól nézzék meg milyen minőséget vásárolnak, mert lehet, hogy az olcsóbb lesz a drágább ha az ajtók egy év múlva kiszakadnak a helyükből vagy a fiókokat nem tudják bezárni. Egy konyha a legaktívabb életterünk! Ezt ne feledjék.

Az egyedi gyártású konyha áraiból csak ízelítőt tudunk bemutatni, hiszen egy azonos méretű falszakaszra lehet tervezni egy konyhát 350.000 forintért és 1 millió forintért is konyhagépek nélkül.

Minden attól függ:

  • mennyi pénzt akarunk szánni a bútorra,
  • milyen műszaki tartalommal kívánjuk feltölteni a szekrényeket (fiókok, rácsok stb)
  • milyen ajtófrontot választunk (a fa a legdrágább).
  • milyen munkalap típust választunk (hagyományos munkalap dekorok, gránit, tömörfa, méretre öntött dekor termékek)

Tömörfa frontal szerelt konyhabútorok elengedhetetlen kelléke a látható takarások lábazati elemek valamint nyitott polcrészek valódi furnéros forgácslapból történt gyártása. Ezen forgácslapok felületkezelése többnyire a szekrény frontjaihoz hasonló színben és minőségben történik.

Sajnos az alapanyagárak nagyon gyorsan változnak. Ezért most a legjobb lehetőség, ha kér egy ingyenes árajánlatot. Szóval ne habozzon, használja ki ezt a lehetőséget. Nem veszthet semmit.