Fa ablak

A fa ablak készítéséhez felhasznált alapanyagok

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Fa ablakaink válogatott, csomómentes borovi fenyő, tölgy, vagy meranti alapanyagokból készülnek, hossztoldott illetve toldásmentes kivitelben. Az erős kültéri igénybevételnek kitett fa nyílászárók gyártásához kizárólag három rétegben ragasztott, hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja vetemedésmentességet. A fa nyílászárók megfelelő párazárását a két körben futó szilikongumi tömítés, a vízelvezetést pedig a fa ablak színéhez igazodó vízvető profil biztosítja. A hosszú távon problémamentes működtetést a Roto vasalatrendszerei biztosítják. Az általunk gyártott fa ablakokat és ajtókat fokozott hőszigetelésű, argon gáz töltésű dupla üvegezéssel szállítjuk.

A fa nyílászárók felületkezelése

Fa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében. A bevonatot környezetbarát “ICLA-MILESI-ADLER” vízbázisú impregnáló alap + 2 fedőréteg (szintén vízbázisú, 300 mikron vastagságú) lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben, követi a fa hőtágulását. Ezt a vastagságot ilyen minőségben ecsettel történő felhordással nem lehet elérni, a fa nyílászárók felületkezelését géppel végezzük.

A fa ablak és fa ajtó karbantartása esetén két fontos tényezőre kell figyelnünk. A fa ajtók és fa ablakok felületének tisztítása, felületkezelése funkcionális és esztétikai szempontból is rendkívül fontos. Az otthonunk külsejének egyik fő meghatározója a szépen kezelt fa nyílászáró. A fa ajtók és fa ablakok festésekor, lakkozásakor figyeljünk arra, hogy a vasalatot és a szigetelőgumit ne kenjük be, mert ez károsíthatja ezeket részeket.

A fa nyílászárók felületkezelése mellett szintén fontos feladat a vasalatok és a szigetelőgumi karbantartása. A fa ajtók és fa ablakok esetében a mozgó alkatrészeket (vasalatok) száraz ecsettel tudjuk portalanítani, majd műszerolajjal kezelni. A fa nyílászárók szigetelőgumi részeit szilikon alapú tisztítószerrel tudjuk ápolni.

Standard színválaszték több mint 43 féle színből:

Minden fa ablak és ajtó az ügyfél által kívánt kivitelben és megjelenéssel készül: Megrendelőink a fehér színtől a világos bükkön át egész a sötét dió, vagy arany tölgy színekig választhatnak színskálánkból.