HálószobaÁgyak

 

Az alvás életünk természetes pihentető állapota, amivel átlagosan negyed évszázadot töltünk az életünkből. Enélkül nem is lennénk képesek a túlélésre, nem mindegy tehát, milyen kényelemben hajtjuk álomra a fejünket. Áruházunk különféle ágyai minden igényt kiszolgálnak.

 

A magas kivitelű, extra kényelmes boxspring ágyak egy- vagy kétszemélyes kivitelben is megvásárolhatók. A szivacsos, fix keretes franciaágyak mellett a választható matraccal használható ágykeretek is megtalálhatóak a kínálatban, melyek minden otthonba illenek.

Az alvás szinten tartja fizikai és szellemi teljesítőképességünket, javítja a mentális állapotunkat és az egészségünket. Természetes állapotról van szó, a rohanó világban azonban a technikai eszközök miatt egyre kevesebb időt szánunk az alvásra. Pedig aludni jó. 

 

Aludjon, amennyit csak lehet

 

Minden korosztálynak más az alvásigénye. A gyerekek még a nap nagyobb részét alvással töltik, nyugdíjas korra azonban az alvásidő néhány órára csökken. Vannak olyan időszakok is, amikor huzamosabb ideig nem tudjuk kipihenni magunkat. Elég, ha a terhesség vagy a kisbabás nehézségekre gondolunk, ami akár több évre is megakaszthatja az addig bevált alvásritmust. Ilyenkor a mélyalvás mennyisége csökken és az éjjeli ébredések száma nő. 

 

Ha nem alszunk eleget, számítani lehet rá, hogy idővel kimerülünk. Az ébren töltött időtartam hosszával arányosan nő az elalvásra való hajlandóság. Ilyenkor akár napközben is képesek vagyunk elbóbiskolni, akár lehetetlen helyzetekben is. Gondoljunk a kisgyerekekre, akik evés vagy játék közben is el tudnak aludni, ha nem alszanak annyit, amennyire szükségük van.

 

Jól válasszon ágyat!

 

Ha tudjuk, hogy betegség vagy a kisbabánk miatt csökkenni fog az alvásidőnk, érdemes előre megteremteni annak lehetőségét, hogy legalább azokat az órákat, amiket ténylegesen pihenéssel tudunk tölteni, valóban kényelmes környezetben és ágyban fekve tölthessük. Áruházunk hálószobai kínálatában többféle kialakítású és stílusú ágy közül válogathat. 

 

Ha a rugós matracot részesíti előnyben, válassza a boxspring ágyakat. A kontinentális ágyat évtizedekre választjuk. A magas “királyi” ágy szállodai hangulatot teremt minden hálószobába. A párnázott, magas keretre helyezett rugós matrac önmagában is kényelmes fekvőfelület, de egy jó ágy nem elégszik meg ennyivel. A magasított ágyra még egy puha fekvőbetét is kerül, ami hihetetlen puhaságával csábít a fekvésre. Kedvünk sem lesz kikelni ebből a kényelemből. A fedőmatracnak köszönhetően a matrac nem koszolódik, tisztán tartása végtelenül egyszerű és higiénikus. 

 

Szivacsos franciaágyak és ágyrácsos ágyak

 

Élethelyzeteinktől függően más jellegű ágyra lehet szükségünk. Más a helyzet, ha hosszú időre tervezzük otthonunk berendezését és más akkor is, ha sűrűn költözünk. Ilyenkor könnyen mozgatható ágy az ideális. A szivaccsal bélelt franciaágyak nem igényelnek külön matracot, ezért jó választás azoknak, akik komplett megoldásra vágynak. A változatos szövetborítással készülő kétszemélyes ágyak hangsúlyos fejtámlája még kényelmesebbé teszi a pihenést. Az ágyban olvasás és tévézés során puha háttámlaként szolgál, és még a falat is védi a szennyeződésektől. 

 

Ha azonban beleszeretett a kedvenc matracába, inkább ágykeretre lesz szüksége, ami standard méreteivel bármilyen fekvőfelülettel kényelmessé tehető. A könnyű, ágyrácsos ágyak szövetborítása kellemes megjelenést kölcsönöz, igény szerint pedig cserélhető matraccal megújítható.